CSOKIPELYHES ZABTALLÉROK
sponsored links
Itt a példája annak, hogy nem minden ami ronda az rossz is. Ez a zabpelyhes sütemény sajnos tényleg rosszul néz ki, se színe, se formája, el is voltam keseredve és fel sem akartam tenni a blogra.
Pedig az íze....hmmmmm...az tökéletes volt.
A száraz hozzávalókat összekevertem egy tálban: egy bögre zabpelyhet, egy bögre fehér lisztet, fél bögre cukrot, fél bögre magvakat (pirított, tört dió és napraforgómag), fél bögre kandírozott ananászkockát, 10 dkg durvára vágott csokit, egy sütõport. Hozzáreszeltem még egy citrom héját is.
A nedves hozzávalókat kézi habverõvel elegyítettem: 2 tojást, 10 dkg olvasztott és kihûtött vajat, 3 kanál tejfölt.
Aztán a kétféle hozzávalót egymásba öntöttem és összekevertem. Ha szükséges, tegyetek még hozzá lisztet (én még tettem) addig, amíg a massza egy közepesen kemény, de még kanállal keverhetõ nem lesz.
Sütõpapírra kiskanállal egymástól tisztességes távolságra kis halmokat tettem és forró sütõben ...