Csokinyuszi újratervezés: epres-csokis muffin
sponsored links
Duplacsokis muffin eperrel
Ti mihez kezdtek az ünnepek után megmaradt mondabeli lényekkel? Tudjátok: csokimikulás, húsvéti nyuszi és társai. Nálunk az elsõ lelkesedés lelohadása után általában szomorúan álldogálnak néhány hónapot a kamrában, aztán a lejárati idõ elõtt két héttel észbe kapunk és továbbörökítjük õket a család cseperedõ generációjának.
Idén viszont duplacsokis muffin formájában teljesedett be a sorsuk
Dupla csokis muffin (Nigella Lawson konyhatündér, csokiistennõ receptje nyomán)
Hozzávalók 12 muffinhoz
- 210 g liszt
- 2 tk sütõpor
- ? tk szódabikarbóna
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 170 g cukor
- 140 g csokoládé felaprítva ? ez most 2 jóképû csokinyuszi formájában került a muffinba, tejcsoki és étcsoki ízesítéssel
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 csipet só
- 240 ml tej
- 80 ml olaj
- 1 tojás
- néhány szem eper
Csokinyuszi muffin
Elkészítés
200°C-ra elõmelegítjük a sütõt. A csokis muffin egész pontosan 2 lépésben készül el: összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd alaposan elkeverjük a nedves hozzávalókkal. Fényes, ragacsos, csokidarabkákban bõvelkedõ masszát kapunk. Én a végén néhány darabka epret is beledaraboltam, mert Anyák napjára sütöttem és anyukám imádja a csoki-eper kombót.
Kivajazott sütõformákba adagoljuk a csokis mixet (én szilikon muffin- és mini kuglófformát használtam, így vajazni sem kellett), majd 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor a legjobb, ha kívül már szépen átsült, de belül még kicsit ragad.
Epres – duplacsokis muffin
Jó étvágyat!
Csatlakozzatok hozzánk facebookon is! Épp egy klassz játékunk fut, ahol Crock-Pot fõzõedényt nyerhettek két kérdés megválaszolásával. Sorsolás: május 11. Hajrá!