Csokimousse
sponsored links
Ez egy nagyon kifinomult, krémes, selymes, nagyon csokis kanalaznivaló, ajánlom mindenkinek aki igazi kényeztetésre vágyik!
Hozzávalók 6 személyre:
- 12,5 dkg jó minõségû étcsokoládé (min 50 %-os kakaótartalmú),
- 5 dkg cukor (cukor helyett eritrit)
- 3 dkg vaj
- 4 tojás
Elkészítése:
- Egy edényben kevés vizet forralunk. Egy másik edényt a tetejére helyezünk, és ebben a vajat az apróra tördelt csokoládéval felolvasztjuk folytonosan kavargatva. Közben belekavarjuk a cukrot is, hogy fel tudjon olvadni.
- Egy kissé hûlni hagyjuk, majd belekavarjuk a tojássárgáját.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Elõször egy-két kanállal a csokikrémhez kavarunk, majd egy fakanállal, óvatosan beleforgatjuk a maradék habot, vigyázva, hogy ne törjön össze.
- Kis desszertes tálkákba adagoljuk, és dermedésig hûtõszekrénybe helyezzük. Mentával, vagy citromfûvel díszítjük.