Csokilencsés gyümölcskenyér
sponsored links
Már több gyümölcskenyér recept van a blogomon, de mindig találok kicsit másabbat. ?
Hozzávalók:
Hozzávalók:
20 deka cukor
4 tojás
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
1,6 deci tej
25 deka liszt
5 g sütõpor
5 deka mazsola
5 deka aszalt áfonya
10 deka kandírozott gyümölcskeverék
5 deka csokoládédara vagy csokoládélencse
1 citrom reszelt héja
Bevonni:
10 deka étcsokoládé
1 evõkanál olaj
A kimért, átszitált lisztben elvegyítettem a sót, sütõport. Kicsit változtattam a gyümölcsök összetételén, kevés kandírozott citrom és narancshéjon kívül inkább aszalt gyümölcsöket használtam. Az aszalt vörösáfonyát és mazsolát csak alaposan megmostam, lecsepegtettem, de az aszalt szilvát és sárgabarackot még össze is vágtam apróra.
A leütött tojásokat elõször önmagában jól kikevertem, majd a cukrot(barna nádcukrot használtam) hozzáadva alaposan felhabosítottam. Azután beledolgoztam a tejet, és apránként a lisztes elegyet. Az gyümölcsöket lisztbe forgattam, majd belekevertem a tésztába, utoljára pedig a csokilencsét is.
Most nem õzgerinc formát használtam, hanem egy kullófsütõt hideg vajjal kikentem, beliszteztem és abba öntöttem a masszát. Az elõmelegített sütõben 180 fokon 40 perc alatt sült meg. Azért végeztem tûpróbát, az utolsó 5 percben pedig a tetejét letakartam.
Miután kicsit hûlt, kifordítottam a formából.
Kihûtöttem |
Most be kellett volna vonni olvasztott csokival, de ez esetben ez nem történt meg, hanem csak fahéjas porcukorral szándékoztam meghinteni, de a gyerekek lebeszéltek róla.Igazuk volt, így is elég édes volt. ?
Saját termésû citrom héját reszeltem a tésztájába.
Itt leltem a receptre, köszönöm szépen!
Felszeletelve |
Itt leltem a receptre, köszönöm szépen!