Csokikrémes torta
sponsored links
Egy egyszerû hétköznap, egy egyszerû torta, mégis nagy siker :)
Könnyed krémmel középen, és csokiörvényes tejszínnel a tetején.
Jelentem, életem második tökéletes piskótája készült ;)
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás,
80 gr cukor,
100 gr liszt,
1 késhegynyi szódabikabóna
Krém:
1 cs. csokoládépuding,
2 ek. cukor,
350 ml házi tej,
200 ml állati eredetû tejszín,
80 gr étcsokoládé
Elkészítés:
A tésztához egy 20 cm-es tortaformában piskótát sütünk, 160 fokon légkeveréses üzemmódban 45 perc alatt.
A krémhez a pudingot megfõzzük, kihûtjük, jól összedolgozzuk 50 gr étcsokoládéval, majd 100 ml felvert tejszínhabbal.
A tortát kettévágjuk, majd beletöltjük a krémet, majd a tetejét és az oldalát (na ez nálam nem lett tökéletes) bevonjuk a maradék felvert tejszínhabbal.
A torta tetejére a maradék 30 gr étcsokoládét villával eloszlatjuk tetszés szerint.