Csokikrémes piskóta
sponsored links
Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás, 10 evõkanál víz, 30 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1 tasak sütõpor. A krémhez: 20 dkg csokoládé, 2,5 dl tejszín, 5 dkg vaj. A díszítéshez tejszínhab és olvasztott csokoládé.
Elkészítése: A piskótához a tojások fehérjét a vízzel kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a sárgákat, végül pedig óvatosan a sütõporral átszitált lisztet. A tésztát sütõpapírral ellátott tepsibe öntjük, majd elõmelegített sütõben kb. 25-30 perc alatt készre ( tûpróba) sütjük. A sütõbõl kivéve hagyjuk kihûlni, majd kiborítjuk és lapjában ketté vágjuk. Közben elkészítjük a krémet is: A darabokra tördelt csokoládét a tejszínnel és a vajjal forráspontíg hevítjük, majd levéve a tûzrõl hagyjuk teljesen kihûlni, ezután hûtõszekrénybe tesszük kb. 30 percre, majd kivéve mixerrel nagyon habosra kavarjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg és vonjuk be a piskótát és újból hûtõbe tesszük dermedni. Ezután kockákra vágva, egy-egy tejszínhab rózsával a tetején és olvasztott csokival lecsorgatva kínáljuk.