Csokikrémes babapiskóta
sponsored links
Nagyon egyszerû és gyors recept, de egy nappal elõbb kell elkészíteni, csak akkor áll össze igazán. Tulajdonképpen csokipudingos-vajas krém, tejszínhab és kávés babapiskóta együttese. A receptet a receptneked.hu oldalán találtam.
Hozzávalók:
1 zacskó (20 dkg) babapiskóta
kb. 1 dl frissen lefõzött feketekávé
Krémhez:
2 csomag fõzéssel készíthetõ csokoládé pudingpor
8 dl tej
5 ek. cukor
10 dkg vaj
2 dl felverhetõ habtejszín
a tetejére keserû kakaópor
a tetejére keserû kakaópor
A két pudingport a fent megadott mennyiségû tejjel és cukorral a szokásos módon (puding leírása) elkészítjük. Hûlni hagyjuk, közben többször átkeverjük, majd hozzá adjuk a vajat és robotgéppel, kézi mixerrel krémmé dolgozzuk.
A hideg tejszínt habbá verjük.
A babapiskótákat egyenként megforgatjuk a lefõzött, valamennyire kihûlt kávéban (tegyük a kávét egy laposabb edénykébe,tálba), majd egy tál aljára, szépen egymás mellé helyezzük az elsõ réteget (nálam a babapiskóta fele, így két réteget képeztem).
Erre rákenünk egy adag csokikrémet és egy adag tejszínhabot, majd megismételjük a mûveletet még egyszer. Egy sor babapiskóta, egy sor csokikrém és egy sor tejszínhab. A tetején a tejszínhab legyen, melyet végül megszórunk keserû kakaóporral.
A tálat letakarva a hûtõbe tesszük másnapig. Minél többet áll, annál jobban "beérik" az édesség. Laktató, egyszerû és nagyon finom. :)