Csokiglazúr és a puszedlik
sponsored links
A hétvégén végre végeztem a puszedli gyártással és azóta már készítettem ezeket: Narancsos töltött linzerek, Mandulás-marcipános korongok és 5féle bonbon.Gondolom felmerül sokakban a kérdés: hogyan gyõzöm energiával-Nos már alig,de bevállaltam-na nem ingyen-és még bírom,de a szívem már 3 napja jelzi,hogy ideje lassítani,s mikor már nem csak állva ,hanem ülve is szédülök,muszáj abbahagynom.Ilyenkor Petim közli,hogy álljak meg,hagyjam abba,s máris hozzálát mosogatni, utána pedig kapok egy masszázst. Szóval mindehhez szükség van még egy fantasztikus férjre,aki többek között mozgás gyanánt elmosogat nekünk.
A puszedlikre Csokipari Csenge csokiglazúr receptjét használtam részben.Egyeztettem vele összetevõket illetõen,ugyanis nem áll rendelkezésemre sem gyömbérszirup,sem pedig vaníliapaszta.Így én vaníliaaromával és mandulalikõrrel dolgoztam.A többi hozzávalóm megegyezett. Sikerült 30%-os zsírtartalmú tejszínt beszereznem-tényleg azzal a legjobb.Szép fényes glazúrt kapunk,s száradás után sem lesz matt.
A csíkos puszedliken is ez a glazúr van: benne birsalmasajt-de errõl már korábban írtam.A csíkokat szokás szerint ...