Csokiformában mogyorós nugát és karamella

2013-02-07

sponsored links


Hozzávalók: 10 dkg. étcsoki, 15 dkg. nugát, karamellához: 1 nagy tubus sûrített tej, 2-2 dkg. vaj, 5-6 db mogyoró összetörve.
Elkészítése: Szív formát /szilikonos/ használtam , gõz fölött az étcsokit 2 ek. olajjal megolvasztottam kicsit hûlni hagytam majd bekentem egy ecsettel jó alaposan a forma belsõ részét. Hûtõbe tettem kis idõ múlva szintén átkentem majd hûtés megint. A nugátot 2 dkg. vajjal mikróban felmelegítettem az összetört mogyorót hozzátéve jól összekevertem. Úgy idõzítettem hogy a karamella akkor lett kész mikor éppen szükségem volt rá. A karamella házilag való elkészítését megtaláljátok itt ./a karamellát 2 dkg.vajjal kikevertem/ A lehûlt formát kivettem a hûtõbõl és elõször belekanalaztam a mogyorós nugátból majd a karamellából és a végén a csokival beborítottam és megszórtam cukorkával. A hûtõbe tettem dermedni. Másnap a formából kivettem és muffin papírba pakoltam.( 1-1 darabot becsomagoltam hétvégén jön a nagyobbik lányom és ...

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2013/02/...

sponsored links

Keres?s