Csoki imádóknak?
sponsored links
Csoki+eper+nutella? vagy banán? és valami sós! az csak jó lehet! Annyit mondhatok, hogy alig bírtam ki, hogy ne kóstoljam meg, amíg le ne nem fényképeztem! Annyira gyönyörû, az eper pirossága, szinte csábításra kér fel, hogy megegyem?:) Nagyon intenzív, ezért még én a csoki õrült is csak egy fél darabot tudok belõle megenni egyszerre, viszont még egy kis friss eper jól jön még mellé?, és mellette a sós mandula/mogyoró íz, egyszerûen mennyei?Vendégvárónak, gyerekzsúrra is kiváló?Aki csoki rajongó, az tuti nem csalódik benne?:)
Csokoládés epres muffin falatkák
Hozzávalók:
200 g jó minõségû 70%-os étcsokoládé
2 ek nutella
5-6 szem eper ? félbevágva
1 banán ? vastagabb karikára vágva
5 dkg sós mandula vagy mogyoró
Elkészítés:
Az epret mosd meg, törölgesd meg, hogy ne legyen vizes, és vágd félbe, a banánt vágd vastagabb karikára.
Ezt követõen vedd elõ a muffin sütõformádat ? nekem szilikonos van ?, ha neked nincs, akkor muffin papírformával béleld ki, ezután töltsd meg gyümölcsökkel a muffin rekeszeket, - én jó szorosan raktam õket, hogy jó gyümölcsös legyen - eperrel és banánnal, ha kész tedd félre.
A csokit tördeld el kockánként és egy tálban kezd el felmelegíteni vízgõz felett, amikor már majdnem teljesen elolvadt, tegyél hozzá egy kis tejszínt, keverd bele a sós mandulát, vagy mogyorót ? vagy mindkettõt-. Ezt követõen add hozzá a nutellát. Ha szükséges tehetsz még hozzá egy kis tejszín, akkor jó, ha nem töményen sûrû, hanem egy kicsit folyósabb állagú.
Ha készen vagy, akkor egy merõkanál segítségével a muffin formába, - amibe már elõzõleg belehelyezted a gyümölcsöket-, merd rá a nutellás csokoládét. Simítsd el a tetejét, egy kanállal vagy tortalapáttal, és mehet a hûtõbe 1-2 órára dermedésig.
Kínáláskor vágjuk félbe, és mentával, mandula pehellyel megszórva díszítsük.
Ha kisebb formákat szeretnél, akkor egy szilikonos jégtartót használj, viszont abba kevesebb gyümölcs fér.
Jó nasizást!
Klarissza
Csokoládés epres muffin falatkák
Hozzávalók:
200 g jó minõségû 70%-os étcsokoládé
2 ek nutella
5-6 szem eper ? félbevágva
1 banán ? vastagabb karikára vágva
5 dkg sós mandula vagy mogyoró
Elkészítés:
Az epret mosd meg, törölgesd meg, hogy ne legyen vizes, és vágd félbe, a banánt vágd vastagabb karikára.
Ezt követõen vedd elõ a muffin sütõformádat ? nekem szilikonos van ?, ha neked nincs, akkor muffin papírformával béleld ki, ezután töltsd meg gyümölcsökkel a muffin rekeszeket, - én jó szorosan raktam õket, hogy jó gyümölcsös legyen - eperrel és banánnal, ha kész tedd félre.
A csokit tördeld el kockánként és egy tálban kezd el felmelegíteni vízgõz felett, amikor már majdnem teljesen elolvadt, tegyél hozzá egy kis tejszínt, keverd bele a sós mandulát, vagy mogyorót ? vagy mindkettõt-. Ezt követõen add hozzá a nutellát. Ha szükséges tehetsz még hozzá egy kis tejszín, akkor jó, ha nem töményen sûrû, hanem egy kicsit folyósabb állagú.
Ha készen vagy, akkor egy merõkanál segítségével a muffin formába, - amibe már elõzõleg belehelyezted a gyümölcsöket-, merd rá a nutellás csokoládét. Simítsd el a tetejét, egy kanállal vagy tortalapáttal, és mehet a hûtõbe 1-2 órára dermedésig.
Kínáláskor vágjuk félbe, és mentával, mandula pehellyel megszórva díszítsük.
Ha kisebb formákat szeretnél, akkor egy szilikonos jégtartót használj, viszont abba kevesebb gyümölcs fér.
Jó nasizást!
Klarissza