Csoki, eper, piskóta = tiramisú
sponsored links
Ez a desszert nem igazi tiramisú, inkább verrine féleség fõzött krém helyett tiramisú alapkrémmel, csokival, eperrel és kakaós piskótával rétegelve. A kávét ezúttal kihagytam, a rumot pedig az egyik polcon már régóta porosodó Mozart csokis krémlikõrrel helyettesítettem - sokmindenkinél láttam már ugyanígy porosodó és nem fogyó Baileys-t vagy más krémlikõrt otthon, ami erre a célra viszont remekül hasznosítható. Imádom, ha valaminek ilyen hasznos új funkciót adhatok, igazi tudatos háziasszonynak érzem magam.
A tiramisú Geri kedvenc desszertje, ezért érdemes vele kísérleteznem, ha azt akarom, hogy egyszer tényleg feleségül vegyen (aki nem ismer minket, annak elárulom, hogy ezer vagyis 8 éve vagyunk együtt, nagyon fiatalkorunk óta, és minden egyes finom vacsi után elhangzik, hogy egyszer feleségül vesz - hát én küzdök érte az biztos!!). Egyre több helyen van eper, persze még nem a legjobb, de majd az igazi zamatos változattal is kipróbáljuk.
Csokis-epres tiramisú (hozzávalók: 4-6 fõre):
6 tojásfehérje
6 tojássárgája
6 ek liszt
6 ek cukor
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
1 kk sütõpor ...