Csoki-banán lasagne
sponsored links
Nagy elönye, hogy pillanatok alatt kész van; sütni nem kell; ragyogóan fehasználható egy már estelegesen kidobásra ítélt száraz kalács darab. És nem utolsó sorban finom is!
Hozzávalók:
3-4 banán
2 t.k. citromlé
500 ml tej
1 cs. csokoládés pudingpor
6-7 szelet vékony kalács (kb. 250 g)
125 ml banános tej (készen kapható)
50 g vágott mogyoró
Az elöírásnak megfelelelöen elkészítettem a pudingot és langyosra hütöttem. (nem szabad teljesen kihüteni, mert akkor már kemény és nem lehet szépen elsimítani). A banánokat megtisztítottam és ferdén felszeleteltem. Gyorsan meglocsoltam pár csepp citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A kalácsot vékonyan felszeleteltem és egy nem túl nagy formát kibéleltem a kalács felével. Meglocsoltam a banános tejjel ( ez lehet pl. Müllermilch), majd kiraktam a banánszeletekkel és elsimítottam a puding felét rajta. Újra kalács, majd öntözés és banánszeletek. A sort a puding másik fele zárta. 2-3 órára hütöbe tettem. Mielött tálaltam volna serpenyöben, zsíradék nélkül kicsit megpirítottam a vágott mogyorót. Ezt szórtam a tetejére.