Csodabogyó desszert - pohárkrém

2018-02-07

sponsored links



cookies (csokis keksz):           
gluténmentes liszt                  250 g
mandula liszt                          250 g
vaj                                          300 g
cukor                                      300 g
nádcukor                                200 g
tojás                                       100 g
kakaó                                        50 g
szódabikarbóna                        10 g
                                                3 g
A hozzávalókat  gyors gyúrással, tésztává gyúrjuk, majd hûtõben dermesztjük. 4-5 mm vékonyra kinyújtjuk és sütjük; 160°c, 15 perc. A kihûlt kekszet apró darabokra tõrjük.

meggyragu:                           
meggy                                    300 g
cukor                                         50 g
keményítõ                                 30 g
friss citromleve                         40 g
cseresznyepálinka                     20 g
A meggyet felforraljuk, keményítõvel sûrítjük, majd a tûzrõl levéve belekeverjük a cukrot. Ha kicsit meghûlt, belekeverjük a cseresznyepálinkát és a citromlét, majd nyomózsákba helyezzük!

Homoktövises angolkrém:    
tojás                                       240 g
tojássárgája                           240 g
homoktövispüré                     120 g
narancslé                                120 g
cukor                                      180 g
vanília rúd                              ? rúd kikaparva
vaj                                          240 g
zselatin (oldott)                        15 g

A tojást, tojássárgáját, cukrot, narancslét, homoktövispürét 84°c-ig melegítjük, majd a tûzrõl lehúzva, azonnal elkezdjük visszahûteni és folyamatos keverés közben hozzáadagoljuk a vajat és az oldott zselatint. Ha visszahûlt, akkor nyomózsákba helyezzük a krémet!

Vanília mousse:
tej                                           150 g
tejszín                                    150 g
cukor                                       30 g
tojássárgája                              60 g
vaníliarúd                                 ? rúd
                                                1 g
tejszínhab                                250 g
oldott zselatin                            60 g
A tejet és a tejszínt a kikapart vaníliarúddal felforraljuk, a tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd állandó keverés mellett bele öntjük a forró tejet. Visszatéve a tûzre 80°c-ig melegítjük, majd a tûzrõl levéve visszahûtjük. Ha kihûlt belekeverjük a felmelegített zselatint és a felvert tejszínhabot, majd nyomózsákba helyezzük!

Összeállítjuk a pohárkrémet, lehetõleg nagy öblös porárba! Rétegezzük a krémeket, a meggyragut és a morzsát!


Folytats a blogon ... solier-gourmet.blogspot.com/2018/02/c...

sponsored links

Keres?s