Csirkés, zöldséges, szójaszószos kínai tészta
sponsored links
Erõteljes, karakteres étel, amit most hoztam.
A Kiskamasz napközbeni üzenete
után pont nem volt más választásom,
mint a tûzhely mellé állni és párolódni.
;) :D ;)
;) :D ;)
Hozzávalók-a húsos részéhez:
-25 dkg csirkemell filéhez
-3 szál újhagyma (szeletelve)
-1 szál póréhagyma (szeletelve és csak a fehér része)
-3 szál újhagyma (szeletelve)
-1 szál póréhagyma (szeletelve és csak a fehér része)
-kb. 1,5 cm gyömbér (ettõl lesz igen markáns a tészta, ha kisebb darab kerül bele, gyengébb lesz)
-1 ek Erõs Pista (már amikor a wokba tettem, fel is röhögtem, mi szerint -vagyis a reklám szerint- nincs olyan étel, amit -mi, Magyarok- fel ne tudnánk dobni egy kis Erõs Pistával :)))
-2 ek szójaszósz (a hús pácolásához is 2 és a zöldségek sütéséhez is 2) -2 ek libazsír (majd a sütéshez)
Ide só nem kerül!
a zöldséges részéhez:
Ide só nem kerül!
a zöldséges részéhez:
-2 ek libazsír
-1 kisebb cukkini (vékony csíkokra)
-1 fej lilahagyma (szálasra)
-1 szál póréhagyma (szintén csak a fehér része)
-1 szál póréhagyma (szintén csak a fehér része)
-fél fej karfiol (lapjával felszeletelve)
-2 nagyobb sárgarépa (szintén vékony csíkokra)
-3 gerezd fokhagyma (átnyomva)
-só
-frissen darált bors
-2 ek szójaszósz
és
-kb. 30-40 dkg spagetti (Barilla, durum)
-olívaolaj, mikor már összekevertem az egészet
-2 ek szójaszósz
és
-kb. 30-40 dkg spagetti (Barilla, durum)
-olívaolaj, mikor már összekevertem az egészet
A tésztát kifõzöm...és amíg a víz felforr és a tészta
megfõ, pont elkészül minden más is.
(Nem sokkal volt több ezt az étel sem elkészíteni fél óránál!)
A húst leöblítem, vékony csíkokra vágom és a
leírtakkal pácolni teszem a hûtõbe annyi idõre,
amíg a zöldségeket megsütöm.
Elõször a zöldségeket sütöm meg -nagy lángon,
gyakran átkeverve-, ezeket egy tálba kiszedem, hogy
a húst is megsüssem, ugyanabban a wokban.
Ha a húsnak már szép színe van, belekerül a gyömbér is
leírtakkal pácolni teszem a hûtõbe annyi idõre,
amíg a zöldségeket megsütöm.
Elõször a zöldségeket sütöm meg -nagy lángon,
gyakran átkeverve-, ezeket egy tálba kiszedem, hogy
a húst is megsüssem, ugyanabban a wokban.
Milyen kár, hogy illatokat nem lehet megosztani...mmmmm! :) |
-készre sütöm, majd összekeverem a zöldségekkel és a
mostanra megfõtt tésztával.
A tésztát nem öblítem le hideg vízzel, csak leszûröm
és forrón kerül a wokba, a többiekhez!
Tálalásnál kerülhet még rá szójaszósz, de az már
kinek-kinek ízlése szerint legyen. :)
Nálunk ez a fajta étel a 2/3-nak
nagyon bejön és az is valami!
:) ;) :)
Nálunk ez a fajta étel a 2/3-nak
nagyon bejön és az is valami!
:) ;) :)