Csirkés zöldborsóleves
sponsored links
Olyan szomorkás, sötét az idõ, hogy most igazán jól esik egy tányér forró leves. Ez a zöldborsóleves most igencsak más lett, mint a megszokott. Csirke is került bele és a kapornak, az ecetnek és a cukornak köszönhetõen kapott egy pikáns ízt. Érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a Kifõztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*1 kisebb csirkemell filé
*25 dkg zöldborsó
*1 csokor kapor
*1 ek vaj
*2 ek olaj
*1 kk só
*2 nagy csipet õrölt bors
*2 nagy csipet reszelt szerecsendió
*1 dl tejszín
*1 púpozott ek kukoricakeményítõ
*2 ek ecet
*1 púpozott evõkanál nyírfacukor
A megtisztított és kis kockára vágott csirkét fehéredésig pirítjuk a vaj és az olaj keverékén, majd felengedjük 1 és ? liter vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Ha már majdnem puha a hús, akkor a zöldborsóval fõzzük tovább. A keményítõt csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd besûrítjük vele a levest. Beleszórjuk az apróra vágott kaprot, majd ízlés szerint ízesítjük ecettel és nyírfacukorral.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.