Csirkés Stroganoff - leves
sponsored links
Különösen finom :)
Hozzávalók (4 ? 5 személy részére): 40 dkg csirkemell, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 30 dkg csiperke gomba, 10 dkg laskagomba, 10 dkg széraztészta, só, bors, 2 dl tej, 2 dl fõzõtejszín, 2 evõkanál liszt, 3- 4 savanyú uborka, zöldpetrezselyem, kevés olaj.
Elkészítése: A gombát felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk. A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a falatnyi kockákra vágott csirkemellett, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, felöntjük kb 2, 5 liter vízzel, felforraljuk, fedõ alatt puhára fõzzük. Amikor a csirkemell megpuhult, hozzáadjuk a megpirított gombát, a száraztésztát, addig fõzzük együtt, míg a tészta megfõ. A lisztet rózsaszínre pirítjuk kevés olajon, felöntjük a tejjel és a tejszínnel, a leveshez adjuk, összeforraljuk, végül hozzáadjuk a gyufa vastagságúra vágott savanyú uborkát, a finomra aprított zöldpetrezselymet.