Csirkés salátaleves
sponsored links
Ennek a levesnek mostantól kezdve abszolút szezonja van, és tulajdonképpen egész nyáron át készíthetõ. Én mindig csak üresen készítettem, azaz hús nélkül, legfeljebb szalonnával, de a csirkés változata is pompás. A túrós puliszka ugyanúgy illik mellé, mint húsmentes változatához. A recept az áprilisi Kifõztükben jelent meg. A magazin ingyenesen letölthetõ ITT.
Csirkés salátaleves
Csirkés salátaleves
A hosszú téli hónapok után mindenki igyekszik harsány ?zöldekkel? felfrissíteni a szervezetét. A különféle leveles zöldségekbõl salátákat, mártásokat, leveseket, ivóleveket szokás készíteni. Bár a friss fejes salátát általában nyersen használjuk fel, Erdélyben nagy hagyománya van a salátalevesnek is, amit szalonnával és fokhagymával ízesítenek, de nagyon finom a szalonna nélküli változata is. Túrós puliszkával már-már ?kõbe vésett? párost alkotnak. Ebben a lapszámban egy csirkehússal készült változatát mutatom be önöknek.
Hozzávalók:
1 csirke aprólékja (háta, nyaka, szárnyak, belsõségek)
2 nagy fejes saláta
5-6 gerezd fokhagyma
2 evõkanál liszt
1 dl tejföl
2 dl tej
olaj
só
almaecet