Csirkés saláta gyümölcsös öntettel
sponsored links
Nagyon szeretem a hús-gyümölcs párost, és salátaként is érdekesnek tartom. Finom, laktató, tápláló, és nem hízlal.
Így készül:
- Egy kisebb csirkemell filét kevés házi ételízesítõs vízben puhára fõzünk, majd darabokra tépkedjük. Egy cukkinit (kb 60 dkg) megmosunk, hasábokra vágjuk, és serpenyõben egy kevés olívaolajon megsütjük. Sóval, õrölt borssal fûszerezzük.
- Elkészítjük az öntetet: 1 lilahagymát vékony szeletekre vágunk. 8 dkg szedret vagy málnát (fagyasztott) összeturmixolunk 2 evõkanál citromlével, 2 evõkanál extra szûz olívaolajjal, és 150 ml zsírszegény natúr joghurttal. Ízesítjük az apróra vágott hagymával, sóval, õrölt borssal.
- Néhány salátalevelet (jégsaláta, fejes saláta vegyesen), meg a cukkinit egy tálra rendezzük, megszórjuk húsdarabokkal, és meglocsoljuk a gyümölcsös öntettel. Megszórjuk egy kevés õrölt borssal, és néhány szem gyümölccsel díszítjük.