Csirkés rizottó gazdagon
sponsored links
Nálunk a két fiú ha tehetné, rizst rizzsel enne, és bármi, amiben rizs van, az jöhet. Ezért a rizottót is annyifélére szoktam csinálni, ahány félére csak tudom, mert így bele tudom csempészni a sok sok zöldséget, anélkül, hogy bármiféle ellenérzést váltana ki:) Ez az egyik kedvenc variáció a témára: rizs, hús, és sok - sok zöldség, fél órás ebéd kategóriában:)
Kell hozzá:
- 5 csirkecomb (alsó vagy felsõ)
- 500 gr friss vagy fagyasztott vegyes zöldség (gyakorlatilag bármilyen jó - vegyes-, francia, vagy mexikói zöldségkeverék)
- 250 gr rizs
- 300 gr gomba (idõhiány esetén mehet konzervbõl is)
- vegeta
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- reszelt sajt
Elõször is forralj egy nagy adag vizet (vízforralóval fél perc). Egy lábasba tedd a zöldségkeveréket (vagy az apróra vágott friss zöldséget) a csirkecombokkal együtt, adj hozzá vegetát (vagy leveskockát), és fõzd puhára a zöldségeket és a húst. Közben egy másik lábasban pici olajon futtasd meg a rizst, öntsd fel a rizs térfogatához képest 2-2,5-szeres mennyiségû vízzel (ez kb. 1 nagy bögre rizs és 2,5 bögre forró víz), adj hozzá 2 kk vegetát, fõzd kb. 10 percig, majd a tûzrõl levéve hagyd lefedve párolódni/puhulni. Ha friss gombát használd tisztítsd meg, szeleteld fel, és párold puhára pici olajon. A combokat bõrözd le, és a húst vágd kisebb kockákra. A rizst villával lazítsd fel, add hozzá a gombát, a lecsepegtetett zöldségeket, a húst, az apróra vágott petrezselyemzöldet, forgasd össze, és sózd, borsozd ízlés szerint. Reszelt sajttal bõven megszórva tálald.