Csirkés rablóhús gombamártással
sponsored links
Gyermekkoromban gyakran készítettünk rablóhúst. Egyrészt nagyon finom, másrészt tök jó móka volt a konyhában együtt nyársra húzni a hozzávalókat. Beszélgettünk, nevetgéltünk közben, mindenki saját maga döntötte el, hogy mit húz a nyársra (saját ízlés szerint), majd korgó gyomorral vártuk, hogy végre megsüljön a remekmû!? Ezt a közös, konyhában eltöltött emléket elevenítettem fel kisfiammal (a lányok táncversenyen voltak), akivel ma együtt fõzõcskéztünk! Remek kis kukta Bencus, az ember el sem hinné, mennyi mindent rá lehet bízni a gyerekekre! Ma például õ egyedül vágta nekem apróra a gombát a mártáshoz és a saját nyársát is õ készítette el egyedül! És milyen büszkén mesélte a hazaérkezõ csajoknak és apának a sikerélményét!...persze, hogy begyûjtötte az elismeréseket! Mindenki megnyalta a tíz ujját a remek ebéd után:)
Ma annyi újítást vittem az ételbe, hogy a nyársakat kifli karikákon sütöttem meg, így a nyársakról lecsöpögõ finom szaftot a megpirult kifli karikák szívták magukba...nyami:)
Hozzávalók 5 fõre:
70 dkg csirkemell filé 973 Ft
2 zöldpaprika 85 Ft
10 dkg császárszalonna 130 Ft
3 kisebb vöröshagyma 25 Ft
5 szem burgonya 185 Ft ...