Csirkés quesadilla ?Route 66?
sponsored links
Érdekes, hogy elõször készítek quesadillat, talán az ok az, hogy a csirke fajita szinte teljes mértékben és õs régen uralja nálunk a Tex Mex irányzatot.
Természetesen az sarkallt arra, hogy most mégis inkább mexikói melegszendvicset készítsek, hogy ne legyen már megint csirke fajita ebédre. Ami egyébként tagadhatatlanul színes, ízletes és különleges. No és az egész család kedvence.
A hozzávalók sora nagyjából ugyanaz, mint a csirke fajitaé, a kisfiamnak mégis a szoros ízlésére igazítottam az általam ?Route 66? fantázianévre keresztelt jégsaláta, bacon, majonéz kombóra hangolt quesadillat, mint például ezt a korábbi angol muffint:
Szeretek már jól bevált párosításokhoz nyúlni, most sem csalódtunk.
Hozzávalók 4 adaghoz:
40 dkg csirkemell vékony csíkokra vágva, pácolva, kisütve
1 evõkanál fajita fûszerkeverék 1 teáskanál Himalája sóval, 2 evõkanál olajjal és 1 evõkanál lime vagy citromlével elkeverve a csirkemell pácolásához
? fej jégsaláta csíkra vágva
20 dkg bacon összevágva, kisütve
20 dkg vörös cheddar sajt
1 adag majonézbõl készült mézes-mustáros szósz
A legfõbb hozzávaló új kotaktgrillem, hiszen ebben sütöttem ropogósra a quesadillat.
Az egyik lepényt lefektettem, erre következett a csirkemell, a saláta, a cheddar sajt majd a bacon morzsák és befedtem egy másik tortillával. Kontaktgrillben addig sütöttem, amíg a tortilla ropogós lett, a sajt pedig megolvadt.
1 perc múlva négyfelé vágtam és mézes-mustáros szósszal tálaltam fel.
Tippek:
A mézes-mustáros szószból a salátára is tehetünk 1-2 evõkanállal, majd a többi hozzávalóval folytatjuk a tortilla töltését.
Ha kevesebb macerával szeretnénk készíteni ? bár nem sarkallok senkit késztermékek vásárlásra ? készen vásárolt tortillával és fajita fûszerkeverékkel is készíthetjük.