Csirkés pite brokkolival, kukoricával
sponsored links
Itt egy újabb pite, amit csirkehússal készítettem, de ez mégis teljesen más lett, mint az elõzõ:
Csirkés pite brokkolival, kukoricával
Hozzávalók 4-5 személyre: 65 dkg csirkehús (kicsontozott comb vagy comb és mell vegyesen), 2 hagyma, 2 sárgarépa, 1 piros húsú kápia paprika, zsiradék, só, bors;
a tésztához: 15 dkg fehérliszt, 15 dkg graham- vagy teljes kiõrlésû liszt, ? - ? mokkáskanál só és bors, 18 dkg hideg vaj, 1-2 evõkanál víz;
továbbá: 40 dkg friss vagy fagyasztott brokkolirózsa, 1 kukoricakonzerv, 4 tojás, 2 dl tejszín, só, bors, ? teáskanál szódabikarbóna liszt.
Elkészítése: Elõször elkészítjük a tésztát. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összevegyítjük, és 1-2 evõkanál víz hozzáadásával összeállítjuk. Fóliába csomagolva hûtõbe tesszük kb. 30 percre. A töltelékhez a meghámozott sárgarépát és hagymát a hússal együtt ledaráljuk. 3-4 evõkanál zsiradékot hevítünk egy serpenyõben, hozzáadjuk a zöldséges húst, állandóan kavargatva fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, és fedõ alatt addig pároljuk, míg zsírjára nem sül. A brokkolit kis rózsákra szedjük, jól megmossuk, majd sós-szódabikarbónás vízben újraforrástól számított 3 percig fõzzük. Hideg vízbe szedjük ki, majd leszûrjük. A kukoricakonzervet is leszûrjük. A hideg tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kibélelünk vele egy 26 cm-es magas falú piteformát úgy, hogy az oldalait is takarja (nem kell kikenni). Vaksütéssel (a közepébe papírt téve, és babbal, lencsével megtöltve) kb. 20 percig sütjük 190 fokon, majd a lencsét és a papírt eltávolítva további 6-7 percig sütjük. Ezalatt a húst összevegyítjük a kukoricával meg a brokkolival, ízlés szerint utánaízesítünk. A tojásokat felverjük, elkeverjük a tejszínnel, illetve sózzuk, borsozzuk. A húsos keveréket elsimítjuk az elõsütött tésztában, ráöntjük a tojást (villával segítünk itt-ott, hogy jól befolyjon a töltelék közé), és 190 fokos sütõben további 25-30 percig sütjük.