Csirkés pagodasaláta

2018-02-24

sponsored links



Néha igazán jól jön egy egyszerû, de mégis könnyed fogás. Ezt a karfiolos salátát akár még diétázók is nyugodt szívvel fogyaszthatják. Természetesen egy kevés hús sem hiányozhat belõle. Én úgy szeretem, ha szép színes, mert akkor a szemnek is jól esik, nem csak a gyomornak. A recept megjelent a Kifõztük magazin februári számában is. 
A felhasznált ízesítõket a Fûszerész biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*1 kis fej pagoda karfiol (vagy 50 dkg mirelit)
*1 nagy pár csirkemell filé
*? dl olaj
*1 kis fej lila hagyma

Mártáshoz:
*2,5 dl tejföl
*1 nagy csipet fokhagymássó
*1 csipet õrölt bors

A megtisztított csirkét vékony csíkra vágjuk és megszórjuk a fûszersóval. Az apró rózsáira szedett karfiolt sós vízben roppanósra fõzzük, hideg vízbe szedjük és hagyjuk lecsepegni. 
A mártáshoz a tejfölt simára keverjük a fokhagymássóval, borssal. Serpenyõben felforrósított olajban megsütjük a csirkecsíkokat, majd vékonyra karikázott lila hagymával, a karfiollal és az öntettel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2018/02/csirk...

sponsored links

Keres?s