Csirkés pagodasaláta
sponsored links
Néha igazán jól jön egy egyszerû, de mégis könnyed fogás. Ezt a karfiolos salátát akár még diétázók is nyugodt szívvel fogyaszthatják. Természetesen egy kevés hús sem hiányozhat belõle. Én úgy szeretem, ha szép színes, mert akkor a szemnek is jól esik, nem csak a gyomornak. A recept megjelent a Kifõztük magazin februári számában is.
A felhasznált ízesítõket a Fûszerész biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*1 kis fej pagoda karfiol (vagy 50 dkg mirelit)
*1 nagy pár csirkemell filé
*1 teáskanál sültcsirke fûszerkeverék
*? dl olaj
*1 kis fej lila hagyma
Mártáshoz:
*2,5 dl tejföl
*1 nagy csipet fokhagymássó
*1 csipet õrölt bors
A megtisztított csirkét vékony csíkra vágjuk és megszórjuk a fûszersóval. Az apró rózsáira szedett karfiolt sós vízben roppanósra fõzzük, hideg vízbe szedjük és hagyjuk lecsepegni.
A mártáshoz a tejfölt simára keverjük a fokhagymássóval, borssal. Serpenyõben felforrósított olajban megsütjük a csirkecsíkokat, majd vékonyra karikázott lila hagymával, a karfiollal és az öntettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.