Csirkés paella kolbásszal és articsókával 116/1.
sponsored links
Két tészta után érkezik két rizses egytálétel. Az elsõ kicsit extrább hozzávalók tekintetében is, a másik hagyományosabb, döntsétek el ti, hogy nektek melyik tetszik jobban.
Hozzávalók:
3 ek. olívaolaj
6 csirke felsõcomb
só, bors
1 szál chorizo karikázva
1 vöröhagyma aprítva
4 gerezd fokhagyma aprítva
csipet kurkuma
1 paradicsom kockázva
1 tk. pirospaprika
1 babérlevél
3 ek. olívaolaj
1,3-1,5 l alaplé
40 dkg paella rizs
25 dkg articsókaszív
Elkészítési idõ: 60 perc
Sajnos a saját kép elkeveredett valahol a gépen, így ez a lidl oldaláról van.
Sajnos a saját kép elkeveredett valahol a gépen, így ez a lidl oldaláról van.
Egy serpenyõben felhevítem az olajat és a sózott-borsozott csirkedarabok mindkét oldalát megpirítom. Kiveszem és melegen tartom. A visszamaradt zsiradékban üvegesre dinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paradicsomot és a paprikát, majd felöntöm az alaplével. Ezután beleteszem a babérlevelet és a kurkumát. Visszateszem a csirkét és 20 percig párolom, majd hozzáadom a kolbászt, a rizst és elkeverem, de ezután már nem szabad keverni, csak óvatosan keverni. Kb 20-30 percig tart amíg megpuhul a rizs és beszívja a folyadékot. A fõzés felénél hozzáadom az articsókát nagyobb darabokra vágva.