Csirkés nyulas paella tenger gyümölcseivel Andalúz módra
sponsored links
A paella jellegzetes aranyszínû rizzsel sok-sok variációban elkészíthetõ rendkívül népszerû spanyol egytálétel. A rizs aranysárga színét egy becses fûszer, a sáfrány adja.
Andalúziában a paella boldogságot sugárzó étel. Fõként ünnepekkor, vasárnapi ebédre, vagy vidéki pikniken készítik.
A tradicionális paellához való rizs kerekszemû, közepes méretû (medium- short gain rise) ami jól magába szívja a levet és zöldségek zamatát.
A legnépszerûbb paella variáció Andalúziában , amit a legtöbb Costa del Sol-i étteremben készítenek, az a csirkés tenger gyümölcsei változat, amibe mindenképpen kerülhet még bele nyúlhús, zöldborsó és kaliforniai paprika. Idényjelleggel egy tettem bele egy kis zöld spárgát is. Fontos, hogy jó minõségû olajon süssük az ételt, én most "Y" Ybarra Extra szûz olivaolaját választottam.
Hozzávalók:
1 db csirkemell
500 g nyúl comb
500 g tenger gyümölcsei (tintahal, rák, kagyló)
500 g rizs fõleg rizottóhoz vagy paellához (Pl: Arborio)
6 ek oliva olaj, Ybarra Extra Virgin
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma ...