Csirkés mozzarellatallérok
sponsored links
Egy amerikai videóban láttam meg ezt a finomságot, és gyorsan ki is próbáltam, mert minden alapanyag volt is itthon hozzá. Az egész bõ fél óra alatt asztalra varázsolható. Melegen és hidegen is nagyon finom, bár elõbbinél még nagyon jól nyúlik a sajt benne. Egyszerû fokhagymás joghurt kíséretében vagy akár fõzelék feltétjeként is kínálhatjuk. Én most egyszerû friss salátával tálaltam.
8 db kisebb tallér lett ebbõl a mennyiségbõl.
Hozzávalók 2 fõre:
*1 kisebb csirkemellfilé fele
*1 nagy mozzarella golyó (10 dkg)
*1 nagy tojás
*2 púpos ek majonéz
*2 púpos ek liszt
*0,5 kk só
*1 nagy csipet õrölt bors
*2-3 ek olaj a sütéshez
Az egész apró darabokra vágott csirkemellet, és a vékonyra csíkozott mozzarellát összeforgatjuk a tojással, majonézzel, liszttel és ízesítjük a fûszerekkel.
Egy serpenyõben kevés olajat forrósítunk, amibe egy kanálnyit teszünk a masszából, kicsit elsimítjuk, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.
Konyhai papírtörlõn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.