Csirkés - Kukoricás saláta
sponsored links
A nyár közeledtével egyre többen tartjuk fontosnak, hogy formába lendüljünk, ami megjelenésünket illeti. A saláta receptek tökéletes választásnak bizonyulnak ehhez, hiszen amellett, hogy telítenek, vitaminnal látják el szervezetünket. Ma nagyon finom laktató saláta receptet hoztam nektek. Remélem elnyeri a tetszéseteket és sokan kipróbáljátok!
Hozzávalók:
200 g. madársaláta
kis csokor metélõhagyma felaprítva
1 db kalifornai piros paprika,kimagozva és felszeletelve
1 db avokádó felszeletelve
2 db kicsontozott bõr nélküli csirkemell
60 ml olivaolaj
csipetnyi cayennne bors
2 evõkanál apróra vágott friss petrezselyemzöld
1 db citrom finomra reszelt héja és leve
2 evõkanál chilipaszta
60 g. puha vaj
500 g kukorica konzerv
Elkészítése:
Egy serpenyõben olvasszuk fel a vajat,majd adjuk hozzá chilipasztát,a citromhéjat a petrezselyemzöldet és a levétõl leszûrt kukorica szemeket.
1-2 percig pirítsuk össze õket,majd tegyük félre.
A csirkemelleket klopfoljuk meg kissé,aztán kenjük meg 1 evõkanál olajjal,hintsük meg õket sóval,borssal,cayenne borssal. Grilezzük oldalanként 3-5 percig,vagy amíg átsülnek.
Egy salátástálban forgassuk össze a paprikát az avókádóval és a madársalátával.
A maradék 3 evõkanál olajat egy kis tálban habverõvel vegyítsuk össze a citromlével,adjunk hozzá
sót, és borsot ízlés szerint,aztán locsoljuk a salátára és forgassuk össze.
A sült csikehúst szeleteljük fel és adjuk a salátához.
Végül keverjük bele a kukoricaszemeket és szórjuk meg a felaprított metélõhagymával.