Csirkés burrito

2011-09-26

sponsored links


Tudom, hogy az igazi tortilla kukoricalisztbõl készül. Volt is itthon kukoricalisztem, de amikor elõvettem, tele volt apró szárnyas rovarokkal. (Nem tudom mi volt, talán moly. Az biztos, hogy nem zsizsik. Még jó, hogy a többi lisztben nem telepedtek meg.)
Szóval ezért most fehér tönkölylisztbõl készültek a tortilláim, de így is nagyon finom volt. Egy dologra kell csak vigyázni: a tortilla sajnos hajlamos a kiszáradásra. Ezért a kisült lapokat rögtön bugyoláljuk be nedves konyharuhába.
A sütésnél is nagyon kell figyelni, hogy a lapok ne süljenek túl, mert akkor is könnyen kiszárad. Addig süssük csak, amíg éppen egy picit színt kap. Ha nem sütjük túl, tuti finom puha marad.
Ha mégis kiszáradna, fogyasztás elõtt tegyük be néhány másodpercre a mikróba, akkor visszapuhul.

Tortilla:
30 dkg fehért tönköyliszt
1 kávéskanál sütõpor
1 csapott kávéskanál só
70 gr kókuszzsír (vagy olaj)
1,2 dl víz

Töltelék: ...

Folytats a blogon ... csiperke.blogspot.com/2011/09/csirkes...

sponsored links

Keres?s