Csirketorta
sponsored links
Viszonylag ritkán készítek hasonlót, pedig minden alkalommal, amikor ilyet csinálok, megállapítjuk, hogy mennyire finom, és elhatározom, hogy többször "vetemedem" majd rá. Aztán valahogy mégiscsak elmarad. Múltkor, mielõtt egy egész szombati napra elutaztam volna, péntek este ezzel kedveskedtem a családnak. Mondanom sem kell, mindenkinek nagyon ízlett. Legtöbbször az egyszerû, nem túlbonyolított dolgok a legnagyszerûbbek.
Csirketorta - császárszalonnával, sajttal, tojással
Hozzávalók 4-5 személyre: 60-70 dkg csont nélküli csirkemell, 15-20 dkg császárszalonna, 30 dkg sajt, 4 tojás, só, bors; a díszítéshez: 1/2 kápia paprika, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiveregetjük, majd megszórjuk sóval és borssal. A sajtot nagy lyukú reszelõn lereszeljük, a tojásokat felverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Egy kuglófformát kibélelünk húsos szalonnaszeletekkel úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást, majd elsimítunk benne 2 evõkanál felvert tojást. Belehelyezünk egy réteg csirkemellet, megszórjuk sajttal, majd szintén meglocsoljuk tojással. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. Sajttal és tojással fedjük be. Elõmelegített 200 fokos sütõbe toljuk, és légkeverésen 30-40 percig sütjük-pároljuk. Ezután kivesszük, óvatosan hõálló tálra/tálcára borítjuk, ha levet engedett, azt kissé leöntjük róla, és 5-10 percre visszatoljuk a sütõbe, hogy a tetején a szalonnát kissé megpirítsuk. Nálam ez a mûvelet elmaradt, a társaságnak már nem volt türelme várni, így muszáj volt pirítás nélkül tálalni. Apróra vágott paprikával és petrezselyemzölddel díszíthetjük. Felvágás elõtt ajánlott állni hagyni 5-10 percig, utána könnyebben szeletelhetõ. Hidegen is nagyon finom. Bármilyen körettel tálalható, mi vegyes friss salátát ettünk mellé.
Csirketorta - császárszalonnával, sajttal, tojással
Hozzávalók 4-5 személyre: 60-70 dkg csont nélküli csirkemell, 15-20 dkg császárszalonna, 30 dkg sajt, 4 tojás, só, bors; a díszítéshez: 1/2 kápia paprika, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiveregetjük, majd megszórjuk sóval és borssal. A sajtot nagy lyukú reszelõn lereszeljük, a tojásokat felverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Egy kuglófformát kibélelünk húsos szalonnaszeletekkel úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást, majd elsimítunk benne 2 evõkanál felvert tojást. Belehelyezünk egy réteg csirkemellet, megszórjuk sajttal, majd szintén meglocsoljuk tojással. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. Sajttal és tojással fedjük be. Elõmelegített 200 fokos sütõbe toljuk, és légkeverésen 30-40 percig sütjük-pároljuk. Ezután kivesszük, óvatosan hõálló tálra/tálcára borítjuk, ha levet engedett, azt kissé leöntjük róla, és 5-10 percre visszatoljuk a sütõbe, hogy a tetején a szalonnát kissé megpirítsuk. Nálam ez a mûvelet elmaradt, a társaságnak már nem volt türelme várni, így muszáj volt pirítás nélkül tálalni. Apróra vágott paprikával és petrezselyemzölddel díszíthetjük. Felvágás elõtt ajánlott állni hagyni 5-10 percig, utána könnyebben szeletelhetõ. Hidegen is nagyon finom. Bármilyen körettel tálalható, mi vegyes friss salátát ettünk mellé.