Csirketorta
sponsored links
Többféleképpen szokták ezt a husit elkészíteni, általában õzgerinc formába rakják, amit bacon szeletekkel bélelnek ki, és arra jönnek a sajttal panírozott csirkemell csíkok...nos, én most nem így csináltam, ennek két oka volt, az egyik, hogy sok volt a hús és nem fért volna bele a formába, a másik pedig, hogy hirtelen ötlet volt, hogy ez lesz az ebéd és nem volt itthon szeletelt bacon...
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
Vegeta
10 dkg füstölt szalonna (szeletelt bacon helyett)
A panírhoz:
10 dkg liszt
3 tojás
40 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, vegetával ízesítjük. Egy hõálló jénai aljába vékony szalonna szeleteket sorakoztatunk.
A csirkemell csíkokat megforgatjuk elõször lisztben, majd felvert tojásban, végül reszelt sajtban, és a jénaiba tesszük a füstölt szalonnára szépen egymás mellé, több rétegben, amíg kitart a hús. Ha marad sajt, rászórjuk a tetejére.
Rátesszük a jénai tetejét, ha nincs, akkor alufóliával letakarjuk és 200 fokra elõmelegített sütõben kb 45 perc alatt megsütjük.
Ha kihûlt, szépen lehet szeletelni.