Csirkesült meggyszósszal
sponsored links
Nagymamám kertjében most érik az a bizonyos korai fajta meggy, amit nálunk folyómeggynek is neveznek. Még nem sikerült leszedni az egészet, de néhány marékkal szedtem pénteken, pontosan abból a megfontolásból, hogy meggyszósz legyen belõle. Ez a fajta meggy nem festi meg szép rózsaszínre a mártást, ezért tettem még hozzá egy kevés késõbb érõ meggyet is a fagyasztóból, így csodaszép színe lett. Õszintén mondom, egyre jobban tetszenek nekem a gyümölcs és hús párosítások, lesz még jónéhány ilyen receptem szerintem. Tudom, hogy a meggyszószt általában natúr marhaszelet mellé készítik, de hát az ember lánya a mai világban abból fõz ami van, így csirkesült mellé tálaltam, de pont olyan finom azzal is, nagyon, de nagyon ízlett.
Hozzávalók: 4 csirkecomb (2 alsó, 2 felsõ), 1 csirkemell, 2 csirkeszárny, só, bors, 1 hagyma, 1 paprika, kevés olaj. A meggyszószhoz: 15 - 20 dkg kimagozott meggy, 1 kis szál citromfû, 1 kis szál menta, só, 1 evõkanál ...