Csirkeszárnyak házi BBQ pácban
sponsored links
A csirkeszárny nálunk nagyon kedvelt étel, gyakorlatilag bármilyen pácban elkészítve imádjuk, éppen ezért nagyon szeretek "átnézni" Alexa Christihez, a nemvagyokmesterszakács blog szerkesztõjéhez, mert eszméletlenül jó fûszerkeverékek és pácok vannak nála. Õk is nagy csirkeszárny-fanok, a jobb oldali sávban külön fejezetet szentelt ropogós, fûszeres csirkeszárny receptjeinek, érdemes megnézni, de elõre szólok, hogy annyi tuti fûszerkeverék és szósz recept van nála, hogy egy félórácska nem lesz elég a böngészésre:)
A mai BBQ pác is tõle származik, bár kicsit át kellett variálnom, mert pár alapanyagot nem tudtam hozzá beszerezni. Viszont így is nagyon finom lett a végeredmény! Alexa eredeti BBQ szósz receptjét itt olvashatjátok.
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny 769 Ft
só
BBQ páchoz:
15 dkg sûrített paradicsom püré 278 Ft
1 evõkanál ecet
4 evõkanál víz
1 kisebb fej vöröshagyma 10 Ft
10 gerezd reszelt fokhagyma
olaj
4 evõkanál mustár ...
1 evõkanál ecet
4 evõkanál víz
1 kisebb fej vöröshagyma 10 Ft
10 gerezd reszelt fokhagyma
olaj
4 evõkanál mustár ...