Csirkesaláta pitában
sponsored links
Hozzávalók a salátához:
20 dkg rukkola saláta
10 dkg piros retek
1 db kisebb lila és zöld saláta
15 db koktél paradicsom
1 db kígyóuborka
1 db paprika
2 fej lilahagyma
4-5 evõkanál gyömbéres-citromos olaj, vagy olívaolaj
ízlés szerint só, bors
Továbbá 30 dkg csirkemell, só, bors, olaj
8 db készen vásárolt pita
Elkészítése :
Elsõ lépésben a csirkemellet vágjuk vékony csíkokra és kevés olajon süssük meg.
Sózzuk ,borsozzuk és tegyük félre.
A salátákat és a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk , és lecsepegtetjük.
Paradicsomot, hagymát, uborkát felszeleteljük.
Egy nagy tálban mindent összeforgatunk a csirkemellel együtt, és félre rakjuk.
Olajat egy másik tálban összekeverjük ízlés szerinti, sóval, borssal, majd ráöntjük a salátánkra.
Ezzel is jól átkeverjük.
Hûtõbe rakjuk legalább 1,5 órára hogy összeérjenek az ízek.
Közben elkészítjük a mártást.
Hozzávalók:
4 dl. natúr görög joghurt
ízlés szerint só, bors
1 evõkanál ketchup
2 gerezd fokhagyma összenyomva
Elkészítése:
Az összes alapanyagot alaposan összekeverjük és lehûtjük.
Végül a salátát beletöltjük a ketté vágott felmelegített pitába és alaposan meglocsoljuk az öntettel.
Ui: Pita receptet ezen a linken találjátok!