Csirkeropogós
sponsored links
Ennivalóan finom kis ropogós falatkák, szülinapi gyerekzsúrra például ideális. A recept kedvenc könyvembõl van, kicsit változtattam rajta, hiszen a gyûjteményben borjúhúsból készült.
Csirkeropogós
Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 1 sárgarépa, 1 darabka zeller, 1 kis fej hagyma, 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 3 tojássárga, 2 tojás, só, fehér bors, olaj a sütéshez, liszt-tojás-zsemlemorzsa a panírozáshoz.
Elkészítése: A húst a meghámozott zöldséggel sós vízben puhára fõzzük, majd lecsepegtetjük és ledaráljuk. A vajat felforrósítjuk, a lisztet megforgatjuk vele, a tejjel felöntjük és sûrûre fõzzük. Sózzuk, borsozzuk, majd hûlni hagyjuk, belekavarjuk a tojásokat és a ledarált masszát. Ha túl híg a massza tegyünk hozzá kevés zsemlemorzsát. A masszából kisebb rudakat formázunk és bepanírozzuk, majd bõ olajban kisütjük.