Csirkerol?d z?lds?gekkel - Rulad? aperitiv de pui cu legume

2023-04-03

sponsored links

 

Hozz?val?k: 1 kg fels? csirkecomb(csont ?s b?r n?lk?l), 2 toj?s, 25 dkg mexik?i z?lds?gkever?k+5 dkg fagyasztott brokkoli, s?, feh?rbors, fokhagymapor, kev?s olaj.

Elk?sz?t?se:  A z?lds?geket s?s v?zben 2-3 percig f?zz?k, majd lesz?rj?k, a brokkolit kisebb darabokra v?gjuk. A csirkecombokat megmossuk, lecs?p?gtetj?k, majd kb. 2 cm-es darabokra v?gjuk. Kevesebb mint fel?t k?ses apr?t?ba tessz?k ?s addig j?ratjuk, m?g a h?snak paszt?s ?llaga lesz. Kiszedj?k, hozz?adjuk a felvert toj?sokat, megs?zzuk, borssal ?s fokhagymaporral ?zes?tj?k, majd belekavarjuk a h?sdarabokat meg a z?lds?geket. Aluf?li?t v?konyan leken?nk olajjal, a massz?t r?szedj?k, r?d alak?ra form?zzuk, majd a f?li?ba csavarjuk, a k?t v?g?t is megszor?tjuk. Tepsibe fektetj?k, kev?s vizet ?nt?nk al?, majd 170 fokon, 45-50 percig s?tj?k. S?t?s ut?n kicsit h?lni hagyjuk, a f?lia v?g?t kicsavarjuk, a bennrekedt levet kics?p?gtetj?k, majd visszacsavarjuk ?s h?t?be tessz?k. Hidegen szeletelj?k. Hidegt?lakra, szendvicsbe haszn?lhat?, de k?rettel f?fog?snak is kit?n? h?s?tel.


Rulad? aperitiv de pui cu legume

Ingrediente: 1 kg pulpe superioare de pui(f?r? os ?i pilele), 2 ou?, 250 g amestec congelat mexican + 50 g broccoli congelat, sare, piper alb, pudr? de usturoi, pu?in ulei.

Prepararea: Amestecul de legume + broccoliul se fierb 5 minute ?n ap? cu sare, dup? care se strecoar?, broccoliul se m?run?e?te pu?in. Carnea de pui se taie cubule?e, jum?tate din carne se mixeaz? ?n robotul de buc?t?rie(sau se d? de 2 ori prin ma?ina de tocat carne), p?n? c?nd devine p?stoas?, dup? care se pun ?ntr-un castron. Se adaug? ou?le b?tute ?i legumele, se asezoneaz? cu sare, piper ?i pudr? de usturoi, se amestec? totul. Compozi?ia se pune pe folie uns? cu pu?in ulei, se ruleaz?, se str?nge la capete, dup? care se ?mpacheteaz? ?i ?n h?rtie de copt. Se a?az? ?ntr-o tav?, se toarn? pu?in? ap? ?i se introduce ?n cuptor la 175 grade pentru 45-50 minute, dup? care se scoate din cuptor. Se las? pu?in la r?corit, se desface la capete s? se scurg? lichidul format, dup? care se str?nge din nou ?i se pune la rece peste noapte. Se feliaz? rece pentru platoul de aperitive.



Folytats a blogon ... https://www.aledakonyhaja.hu/2023/04/...

sponsored links

Keres?s