Csirkerol?d z?lds?gekkel - Rulad? aperitiv de pui cu legume
sponsored links
Hozz?val?k: 1 kg
fels? csirkecomb(csont ?s b?r n?lk?l), 2 toj?s, 25 dkg mexik?i z?lds?gkever?k+5
dkg fagyasztott brokkoli, s?, feh?rbors, fokhagymapor, kev?s olaj.
Elk?sz?t?se: A z?lds?geket s?s v?zben 2-3 percig f?zz?k, majd lesz?rj?k, a brokkolit kisebb darabokra v?gjuk. A csirkecombokat megmossuk, lecs?p?gtetj?k, majd kb. 2 cm-es darabokra v?gjuk. Kevesebb mint fel?t k?ses apr?t?ba tessz?k ?s addig j?ratjuk, m?g a h?snak paszt?s ?llaga lesz. Kiszedj?k, hozz?adjuk a felvert toj?sokat, megs?zzuk, borssal ?s fokhagymaporral ?zes?tj?k, majd belekavarjuk a h?sdarabokat meg a z?lds?geket. Aluf?li?t v?konyan leken?nk olajjal, a massz?t r?szedj?k, r?d alak?ra form?zzuk, majd a f?li?ba csavarjuk, a k?t v?g?t is megszor?tjuk. Tepsibe fektetj?k, kev?s vizet ?nt?nk al?, majd 170 fokon, 45-50 percig s?tj?k. S?t?s ut?n kicsit h?lni hagyjuk, a f?lia v?g?t kicsavarjuk, a bennrekedt levet kics?p?gtetj?k, majd visszacsavarjuk ?s h?t?be tessz?k. Hidegen szeletelj?k. Hidegt?lakra, szendvicsbe haszn?lhat?, de k?rettel f?fog?snak is kit?n? h?s?tel.
Rulad? aperitiv de
pui cu legume
Ingrediente: 1 kg
pulpe superioare de pui(f?r? os ?i pilele), 2 ou?, 250 g amestec congelat
mexican + 50 g broccoli congelat, sare, piper alb, pudr? de usturoi, pu?in
ulei.
Prepararea: Amestecul
de legume + broccoliul se fierb 5 minute ?n ap? cu sare, dup? care se
strecoar?, broccoliul se m?run?e?te pu?in. Carnea de pui se taie cubule?e,
jum?tate din carne se mixeaz? ?n robotul de buc?t?rie(sau se d? de 2 ori prin
ma?ina de tocat carne), p?n? c?nd devine p?stoas?, dup? care se pun ?ntr-un
castron. Se adaug? ou?le b?tute ?i legumele, se asezoneaz? cu sare, piper ?i
pudr? de usturoi, se amestec? totul. Compozi?ia se pune pe folie uns? cu pu?in
ulei, se ruleaz?, se str?nge la capete, dup? care se ?mpacheteaz? ?i ?n h?rtie
de copt. Se a?az? ?ntr-o tav?, se toarn? pu?in? ap? ?i se introduce ?n cuptor
la 175 grade pentru 45-50 minute, dup? care se scoate din cuptor. Se las? pu?in
la r?corit, se desface la capete s? se scurg? lichidul format, dup? care se
str?nge din nou ?i se pune la rece peste noapte. Se feliaz? rece pentru platoul
de aperitive.