Csirkeragu leves

2014-04-19

sponsored links









Hozzávalók: Egy csirke csontos része ( szárnyak, nyak, far-hát, együtt kb. 50-60 dkg), 1 köteg húsleveshez való zöldség, 2 burgonya, 1 vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 1,5 dl tejföl, citromlé, só, bors, ételízesítõ.

Elkészítése: A megmosott, megtisztított szárnyakat a megmosott, megtisztított és apróra vágott zöldségekkel, apróra kockákra vágott hagymával, a kockákra vágott krumplikkal és a sóval, a borssal, az ételízesítõvel  együtt lassú tûzön ?mint a húslevest- megfõzzük. A fõzés végén egy habarást készítünk a lisztbõl és a tejbõl, behabarjuk vele a levest, felfõzzük,  majd a levesbõl néhány evõkanálnyival elkeverjük a tejfölt, ezt is a leveshez adjuk és azonnal lezárjuk a tüzet alatta. Citromlével és szükség szerint még sóval, borssal ízesíthetjük.



És ezennel kívánok mindenkinek áldott, boldog és békés Húsvéti Ünnepet! 

Folytats a blogon ... konyhatundermese-galedith.blogspot.co...

sponsored links

Keres?s