Csirkeragu leves
sponsored links
Hozzávalók: Egy csirke csontos része ( szárnyak, nyak, far-hát, együtt kb. 50-60 dkg), 1 köteg húsleveshez való zöldség, 2 burgonya, 1 vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 1,5 dl tejföl, citromlé, só, bors, ételízesítõ.
Elkészítése: A megmosott, megtisztított szárnyakat a megmosott, megtisztított és apróra vágott zöldségekkel, apróra kockákra vágott hagymával, a kockákra vágott krumplikkal és a sóval, a borssal, az ételízesítõvel együtt lassú tûzön ?mint a húslevest- megfõzzük. A fõzés végén egy habarást készítünk a lisztbõl és a tejbõl, behabarjuk vele a levest, felfõzzük, majd a levesbõl néhány evõkanálnyival elkeverjük a tejfölt, ezt is a leveshez adjuk és azonnal lezárjuk a tüzet alatta. Citromlével és szükség szerint még sóval, borssal ízesíthetjük.
És ezennel kívánok mindenkinek áldott, boldog és békés Húsvéti Ünnepet!