Csirkepörkölt nokedlivel

2014-03-10

sponsored links

Az egyik legfinomabb ebédünk az örök klasszikus, csirkepörkölt nokedlival. Van olyan aki nem szereti??? :))) A lányok imádják, úgyhogy elsõként nekik szánom, hogy majd legyen mibõl puskázniuk! :)


Hozzávalók a pörkölthöz:
  • 4 db csirke alsó comb
  • 4 db csirke felsõ comb
  • 2 vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 evõkanál pirospaprika
  • 2 evõkanál sertészsír
  • 1,5-2 dl víz attól függõen mennyi szaftot szeretnénk.

Hozzávalók a nokedlihez:

  • 500 g liszt
  • 3 db tojássárgája (a megmaradt fehérjéket fagyasszuk le mondjuk Pavlovához)
  • csipet só
  • kb. 420 ml víz

Pörkölt elkészítése:
  1. A vöröshagymákat apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük.
  2. Rátesszük a megmosott és besózott combokat és fehéredésig pirítjuk.
  3. Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük a vízzel, belekockázzuk a paradicsomot és belekarikázzuk a paprikát.
  4. Addig pároljuk fedõ alatt, míg puha nem lesz, majd fedõ nélkül kb. a fele levére visszasütjük.

Galuska elkészítése:
  1. Egy nagy fazékba feltesszük forrni a bõ vizet, fedõ alatt. Sót ne tegyük még bele, mert akkor lassabban forr fel.
  2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd a tojássárgákat a közepébe tesszük, a csipet sóval. Elkezdjük fakanállal a tojás körül kevergetni, majd fokozatosan adagolva a vizet, addig kevergetjük míg fel nem veszi az összes lisztet és egy sûrû krémes állagot nem kapunk. Ha sûrûbbre készítjük keményebb galuskát tudunk szaggatni.
  3. A forrásba lévõ vízbe tegyünk egy csapott evõkanál sót.
  4. A galuskát nokedliszaggatón, adagonként szaggassuk, mikor egy adag felhabzik, merjük ki egy mûanyag szûrõvel és tegyük egy nagyobb serpenyõbe, amibe elõzõleg már egy jó kanál zsírt beletettünk.
  5. A zsírral átkeverjük a nokedlit, majd folytatjuk a szaggatást.
  6. Ne kövessük el az a hibát, hogy a galuskát mindet beleszaggatjuk a vízbe, és együtt fõzzük, mert az elsõ szaggatások az idõ hosszúsága miatt túl puhák és ragacsosak lesznek, ami élvezhetetlenné teszi a nokedlit, arról nem is beszélve, hogy egy masszává fog összeállni mikor kihûl.
  7. A pörköltre tehetünk tálaláskor tejfölt.
Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/03/cs...

sponsored links

Keres?s