Csirkepörkölt nokedlivel
sponsored links
Az egyik legfinomabb ebédünk az örök klasszikus, csirkepörkölt nokedlival. Van olyan aki nem szereti??? :))) A lányok imádják, úgyhogy elsõként nekik szánom, hogy majd legyen mibõl puskázniuk! :)
Hozzávalók a pörkölthöz:
- 4 db csirke alsó comb
- 4 db csirke felsõ comb
- 2 vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 evõkanál pirospaprika
- 2 evõkanál sertészsír
- só
- 1,5-2 dl víz attól függõen mennyi szaftot szeretnénk.
Hozzávalók a nokedlihez:
- 500 g liszt
- 3 db tojássárgája (a megmaradt fehérjéket fagyasszuk le mondjuk Pavlovához)
- csipet só
- kb. 420 ml víz
Pörkölt elkészítése:
- A vöröshagymákat apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük.
- Rátesszük a megmosott és besózott combokat és fehéredésig pirítjuk.
- Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük a vízzel, belekockázzuk a paradicsomot és belekarikázzuk a paprikát.
- Addig pároljuk fedõ alatt, míg puha nem lesz, majd fedõ nélkül kb. a fele levére visszasütjük.
Galuska elkészítése:
- Egy nagy fazékba feltesszük forrni a bõ vizet, fedõ alatt. Sót ne tegyük még bele, mert akkor lassabban forr fel.
- A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd a tojássárgákat a közepébe tesszük, a csipet sóval. Elkezdjük fakanállal a tojás körül kevergetni, majd fokozatosan adagolva a vizet, addig kevergetjük míg fel nem veszi az összes lisztet és egy sûrû krémes állagot nem kapunk. Ha sûrûbbre készítjük keményebb galuskát tudunk szaggatni.
- A forrásba lévõ vízbe tegyünk egy csapott evõkanál sót.
- A galuskát nokedliszaggatón, adagonként szaggassuk, mikor egy adag felhabzik, merjük ki egy mûanyag szûrõvel és tegyük egy nagyobb serpenyõbe, amibe elõzõleg már egy jó kanál zsírt beletettünk.
- A zsírral átkeverjük a nokedlit, majd folytatjuk a szaggatást.
- Ne kövessük el az a hibát, hogy a galuskát mindet beleszaggatjuk a vízbe, és együtt fõzzük, mert az elsõ szaggatások az idõ hosszúsága miatt túl puhák és ragacsosak lesznek, ami élvezhetetlenné teszi a nokedlit, arról nem is beszélve, hogy egy masszává fog összeállni mikor kihûl.
- A pörköltre tehetünk tálaláskor tejfölt.
Jó étvágyat!