CSIRKEPÖRKÖLT
sponsored links
A csirkehúst szinte mindenki szereti. Nagyon sokféle képen el lehet készíteni. Azt mondják sokkal egészségesebb mint a vörös húsok. Én is elõnyben részesítem a marhahússal vagy a többi húsokkal szemben.
A csirkecombnak is az alsó részét szeretem, szerintem finomabb, puhább a hús rajta.
A legáltalánosabb a pörkölt amit szoktam belõle csinálni.
A húst több vízben alaposan megmosom, megtisztítom.
A zsírt felolvasztom.
A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és a zsírban üvegesre pirítom.
A fûszerpaprikát beleteszem. Elõtte azonban leveszem a tûzrõl és egy pici vizet öntök alá, hogy ne égjen meg, ne legyen keserû a paprika.
Belerakom a húst, fûszerezem és kb. egy óra alatt elkészül a pörkölt.
Úgy szoktam készíteni, hogy sok hagymás zaftja legyen, hiszen a körethez kell.
Jó étvágyat!
A csirkecombnak is az alsó részét szeretem, szerintem finomabb, puhább a hús rajta.
A legáltalánosabb a pörkölt amit szoktam belõle csinálni.
10 db alsó csirkecomb
2 db vöröshagyma
2 ek. zsír
1 nagy paradicsom
1 paprika
õrölt bors, fûszerpaprika, só ízlés szerint
A húst több vízben alaposan megmosom, megtisztítom.
A zsírt felolvasztom.
A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és a zsírban üvegesre pirítom.
A fûszerpaprikát beleteszem. Elõtte azonban leveszem a tûzrõl és egy pici vizet öntök alá, hogy ne égjen meg, ne legyen keserû a paprika.
Belerakom a húst, fûszerezem és kb. egy óra alatt elkészül a pörkölt.
Úgy szoktam készíteni, hogy sok hagymás zaftja legyen, hiszen a körethez kell.
Jó étvágyat!