Csirkepaprikás tejfölösen, grillezett puliszkával
sponsored links
Nálunk sûrûn van pörköltek, szaftos húsok mellé puliszka. Nagyon szeretjük minden formában, így meg fõleg, kicsit utólag megpirítva! Paprikás csirkét, viszont rég nem ettünk, így ma ez lett az ebéd. Mi paprikát, paradicsomot nem szoktunk belefõzni, de sok hagymát annál inkább, ettõl lesz jó szaftja, ezt én így tanultam!
Hozzávalók:
- 1 csirke
- pici olaj
- 4 fej hagyma
- 4 cikk fokhagyma
- 1 evõkanál liszt
- 2 dl. tejföl
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors, pirospaprika.
Puliszkához:
- 5 pohár víz
- 1 kávéskanál só
- 2 pohár kukoricadara.
Elõször a puliszkát készítettem el. A vizet a sóval feltettem fõni. Amikor már fõtt, folytonos keverés mellett vékony sugárban beleszórtam a kukoricadarát. Lassú tûzön, lefedve hagytam fõni, közben...