Csirkepaprikás halászlé módjára fõzve
sponsored links
Új kedvencem van. Ez fõleg azért figyelemre méltó, mert ez egy tévémûsor. Ezt a státuszt eddig maximum sorozatok nyerték el. (Egészen konkrétan a Vészhelyzet és a Doktor House, slussz-passz.) Ez a mûsor pedig a Gasztroangyal, ami, ha jól tudom, legalább másfél éve megy a közszolgálati csatornákon. Érzékeltem én, hogy létezik, kicsit tudatosabban akkor, mikor Fáy Miklós a róla írt kritikájában oda jutott, hogy nem tud rajta fogást találni. Nézni kb. egy hónapja kezdtem úgy hogy véletlenül konkrétan láttam egy adást, és elõtte ragadtam. Nem akarom hosszan elemezni, aki nézi tudja: mindennapjaink, egy kicsit megemelve, de mégis természetesen. És csupa olyan recept, amit az ember azonnal meg akar fõzni. Lehetõleg egy piros mázas cserépedényben. Ez az étel annnyira egyszzerû volt, hogy látni akartam, mi sül ki belõle. Azután, amikor föltettem, egyszer csak meghallottam anyám hangját, amint azt mondja: olyan zsíros volt ez tyúk, hogy egyáltalán nem tettem alá zsírt. Mindjárt nagyobb bizalmam is lett hozzá, nem is hiába.
Csirkepaprikás halászlé módjára fõzve (2 személyre):
1 fej vöröshagymát apróra vágunk, és 4 csirke felsõcombbal, meg 1 szárított csípõs paprikával együtt feltesszük fõni. Annyi vizet teszünk alá, hogy éppen ellepje a húst. Sózzuk, borsozzuk. Fedõ alatt fõzzük. Ha a hús puha, a forrásban lévõ levébe kavarunk 1 teáskanál pirospaprikát, és belereszelünk 1 gerezd ...