Csirkepaprikás galuskával
sponsored links
Nem vagyok nagy pörkölt fogyasztó, viszont ha már, akkor megadom a módját. Bolti csirke eleve kizárva. Ilyenkor már felnevelõdtek a rántott csirkének valók, indulhat a paprikás! Annyi a különbség a paprikás és a pörkölt között, hogy míg az elõbbi fiatalabb, zsengébb húsból készül, és tejföl is kerül hozzá, addig az utóbbinak idõsebb jószág az alapja. Így van ez a nokedlivel és a galuskával is. Ugyanazt keverem ki, viszont, a nokedli kisebb, és szaggatóval készül, a galuska nagyobb, azt deszka szélérõl lökdösöm a vízbe egyenként.
Hozzávalók:
1 nagyobb csirke, 1,5-2 kg-ig
2 paradicsom
1 tv paprika vagy 2 lecsópaprika
1 nagyobb fej hagyma
2 evõkanál édes fûszerpaprika
1 bõ evõkanál Piros Arany ...