Csirkenyársak krumpliágyon, jégsalátával
sponsored links
Hozzávalók:
- A nyársakhoz:
csirkemell
pikáns füstöltkolbász
húsos szalonna
vastag húsú színes paprika
hagyma
sültcsirkefûszerkeverék
pici olaj.
+ (új)krumpli.
- A salátához:
jégsaláta
tejföl
majonéz
ketchup
mustár
fokhagyma
kisebb fej hagyma
csipetnyi kristálycukor
só
bors
pár csepp almaecet.
A csirkemellet kicsit nagyobb kockákra vágtam (1,2 kg volt). Rászórtam 2 teáskanál sültcsirkefûszert, pár csepp olajat adtam hozzá, összekeverve hûtõben pihentettem kb 1,5 órát.
A kolbászt felkarikáztam, a hagymát negyedekbe vágtam, majd szétszedtem a rétegeket. A paprikákat és a szalonnát is felkockáztam.
Az elõkészített hozzávalókat váltogatva a nyársakra szúrtam. (Elõtte vízben áztattam a pálcikákat.)
A megtisztított krumplit nagyobb kockákra vágtam, megsóztam, köménymagot szórtam rá. Sütõpapíros tepsibe raktam (elõtte vékonyan beolajoztam a papírt), ráraktam a nyársakat.
Elõmelegített sütõben 180 fokon kb 1,5 órát sütöttem, félidõben a nyársakat megforgattam.
A salátát megmostam, lecsepegtettem, összevágtam.
Az öntethez kb. 5 teáskanál tejfölt kevés (3-4 teáskanál) majonézzel összekevertem, hozzáadtam egy kisebb fej hagymát nagyon apróra vágva, 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, csipetnyi cukrot, mustárt, csípõs ketchupot, sót, borsot. Beleforgattam a salátát. Végül pár csepp almaecettel ízesítettem, ha kell, utánasóztam.