Csirkenyársak krumpliágyon, jégsalátával

2014-06-19

sponsored links



















Hozzávalók:
- A nyársakhoz:
csirkemell
pikáns füstöltkolbász
húsos szalonna
vastag húsú színes paprika
hagyma
sültcsirkefûszerkeverék
pici olaj.

+ (új)krumpli.

- A salátához:
jégsaláta
tejföl
majonéz
ketchup
mustár
fokhagyma
kisebb fej hagyma
csipetnyi kristálycukor

bors
pár csepp almaecet.

A csirkemellet kicsit nagyobb kockákra vágtam (1,2 kg volt). Rászórtam 2 teáskanál sültcsirkefûszert, pár csepp olajat adtam hozzá, összekeverve hûtõben pihentettem kb 1,5 órát.
A kolbászt felkarikáztam, a hagymát negyedekbe vágtam, majd szétszedtem a rétegeket. A paprikákat és a szalonnát is felkockáztam.
Az elõkészített hozzávalókat váltogatva a nyársakra szúrtam. (Elõtte vízben áztattam a pálcikákat.)
A megtisztított krumplit nagyobb kockákra vágtam, megsóztam, köménymagot szórtam rá. Sütõpapíros tepsibe raktam (elõtte vékonyan beolajoztam a papírt), ráraktam a nyársakat.










Elõmelegített sütõben 180 fokon kb 1,5 órát sütöttem, félidõben a nyársakat megforgattam.

A salátát megmostam, lecsepegtettem, összevágtam.
Az öntethez kb. 5 teáskanál tejfölt kevés (3-4 teáskanál) majonézzel összekevertem, hozzáadtam egy kisebb fej hagymát nagyon apróra vágva, 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, csipetnyi cukrot, mustárt, csípõs ketchupot, sót, borsot. Beleforgattam a salátát. Végül pár csepp almaecettel ízesítettem, ha kell, utánasóztam.

Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2014/06/csirk...

sponsored links

Keres?s