Csirkenyársak (combfilébõl)
sponsored links
Hozzávalók:
1,2 kg csirkecombfilé
só
--- A pácoláshoz:
3 evõkanál csípõs ketchup
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
pici frissen reszelt gyömbér
3 teáskanál Worcester szósz
6 teáskanál szójaszósz
6 teáskanál csiliszósz
kevés frissen õrölt bors
Az elkészítéshez még:
30 dkg szeletelt angolszalonna (Lidl)
25 dkg champignon gomba (én barnát használtam -Lidl)
1,5 db piros kaliforniai paprika
2 közepes hagyma
kevés krumplikeményítõ
kis darabka vaj
A húst megmostam, jól lecsepegtettem. Nem túl kis darabokra vágtam. Enyhén besóztam.
Elkészítettem a pácot: az összes hozzávalót összekevertem. A húst beleforgattam, és hagytam letakarva egy éjszakát a hûtõben. A bambusznyársakat egy kis tepsibe téve hideg vízbe áztattam másnapig, hogy a hús ne ragadjon majd rá.
Másnap a hagymákat negyedekbe vágtam, majd rétegekre szedtem.
A paprikát kisebb kockákra, a gombát kicsit vastagabb szeletekre vágtam.
Az angolszalonnaszeleteket félbe vágtam.
A bepácolt húsdarabokat szalonnába tekertem, maj ráhúztam a nyársra,váltakozva hagyma, majd gomba, végül paprika, újra szalonnába tekert hús, hagyma .... - amíg a nyárs megtelik (nekem 10 db nyársam lett). A nyársakat mélyebb tepsibe raktam. A maradék szalonnát, paprikát és gombát kisebbekre vágtam és rászórtam a nyársak tetejére. A sütõt elõmelegítettem 190 fokra. A tepsit lefedtem alufóliával, 25 percig sütöttem letakarva, majda a fóliát eltávolítva tovább sütöttem még kb. 35-40 percet (amíg a hús puha nem lesz). Közben a levével locsolgattam a nyársakat. Amikor a hús már puha volt, a levet róla egy kis lábasba szedtem, kis lángon besûrûsítettem kevés kruplikeményítõvel, amit pici hideg vízben kevertem el. Pár percig forraltam, és ezzel a szafttal tálaltam. Párolt rizzsel és kruplis madársalátával ettük.