Csirkenyársak a sütõbõl, Satay szósszal
sponsored links
A múlt pénteken Viki munkatársnõnk satay szószos csirkét készített, ami fantasztikus lett. Aztán hazaérve bekapcsoltam a tévét, amin Jamie O. új sorozata, a "Jamie 30 perces kajái" ment. (Nagyon bírom a fickót, úgyhogy fel is vettem a sorozatot, amit nagyon de nagyon ajánlok mindenkinek! A lényeg hogy 30 perc alatt komplett menüt készít.) A fõcím után nem hittem a szememnek, ugyanis a srác satay szószos grillnyársakat csinált! Ezt pedig bloggerfelelõsségem teljes tudatában, egy határozott és nagyon erõs jelnek vettem, és lementem a boltba...
Megcsináltam, isteni lett. Ez egyébként a gyorsított, és leegyszerûsített változat. Létezik a híres nevezetes szósznak több, és árnyaltabb variációja is, pl. halszósszal, kókusztejjel, curry pasztával turbósítva. Én annyit változtattam a recepten, hogy mogyoróvaj helyett pörkölt sótlan mogyorót aprítottam pépesre. A Jamie féle gyors alaprecept is fantasztikusan finom, és varázslatosan puhává teszi az alatta pihenõ husit. Az meg külön jó, hogy nem igényel órákon át tartó pácolást, és a sütõben mindenféle plusz zsiradék nélkül gyorsan elkészül. A nyarat idézõ formáról nem is beszélve! :)
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 fél csirkemell (2 csirkemell)
- 4 db. fa nyárs
- méz
- olívaolaj
- egy kis csokor friss koriander
- 1 friss piros chili
- 1 kisebb gerezd fokhagyma ...