Csirkenyak pörkölt
sponsored links
Csirkenyak pörkölt vagy, hogy szebb legyen a hangzása, akár lehetne csirkenyak paprikásnak is hívni :D
Én speciel nem a nevéért szeretem!
Mindent imádok, amin lehet nyammogni, legyen az farhát vagy szárny vagy bármilyen baromfi nyakacskája.
Igaz idõigényes elfogyasztani és a halhoz hasonlóan, mire a végére érünk nem mondhatni, hogy maradéktalanul jól laktunk, de ezeket leszámítva akkor is a kedvencem! :)
Cseppnyi ráadás, mivel volt otthon medvehagymám, egy kicsit megbolondítottam vele.
Hozzávalók:
Csirkenyak ízlés szerinti mennyiség és fajta, ami lehet csirke, kacsa, liba vagy pulyka
(utóbbival könnyebb jól lakni ;) )
1 fej hagyma
piros paprika, só , bors
zsiradék(olaj, vagy sertés zsír)
1 paprika
1 paradicsom
továbbá, ha van friss vagy télire bespájzolt medvehagyma, nyugodtan tegyünk hozzá egy keveset
Elkészítés:
A nyakat jól átmossuk, hártyáktól nem oda illõ elemektõl megtisztítjuk.
A hagymát kockára vágjuk, majd a medvehagymával együtt zsiradékon,
só hozzáadásával megpirítjuk.
Félrehúzzuk a tûzrõl, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a nyakat, felengedjük vízzel, majd visszatesszük fõni.
Közben egészben vagy aprítva hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot.
Mielõtt kész lenne a borssal fûszerezzük, kóstoljuk, ha kell ízesítünk rajta
és végül puhára fõzzük.
Fõtt burgonyával melegen tálaljuk.
Tésztával, azért nem javasolnám,
mert így nagyobb esély van a jóllakottság érzésének elérésére! :D