Csirkemájjal és zöldborsóval töltött rántott rizsgombócok - avagy arancini magyarosan

2011-10-16

sponsored links


A napokban eléggé rá voltunk kattanva a csirkemáj témára, pénteken egy jó nagy adag resztelt májat sikerült készítenem.

Kockára vágott vöröshagymát olajon megfuttattam, levettem a tûzrõl, pirospaprikát szórtam rá, majd vissza a tûzre, és jöhetett is rá az apróra vágott csirkemáj (fél kiló). Pirítottam, amíg ki nem fehéredett a máj, aztán 1 dl vizet aláöntöttem és fedõ alatt még kb 6-8 percig pároltam. Ízesítettem apróra vágott majorannával és borssal. A végén, miután már lezártam jöhetett rá a só is.

Ez idáig talán nem is bonyolult, és sokan hasonlóképp készítik ezt az ételt. Ám még aznap belefutottam a facebook-on az újonnan nyílt Nostro gastronomy által közzétett fotóba, amin nyálcsorgatóan jól kinézõ arancinik mosolyogtak. Mondtam is egybõl, hogy na, ilyet nekem muszáj lesz készítenem! Rágugliztam a receptre, és nem is kellett messzire menni, a Bûvös Szakács oldalán egy viszonylag egyszerû, érthetõ leírást adtak közzé. Hohóóó, szuper, hát minden van itthon hozzá!..öö..kivéve parmezán, darált marhahús, paradicsomszósz, zellerszár, sáfrány... innentõl viszont egybõl összeállt a kép: hát a májat fogom beletölteni, amit még ...

Folytats a blogon ... aprochef.blogspot.com/2011/10/csirkem...

sponsored links

Keres?s