Csirkemájas tésztaragu

2012-05-04

sponsored links

canal_2

Pár napja rosszul alszom. Lehet hogy a hirtelen meleg, vagy az éjszakai vihar miatt, de az is lehet, hogy nem tudok azonnal kilépni egy éppen véget ért feszült idõszakból. Nappal támolygok, hazaérve lerogyok egy fotelba. Két óra múlva ébredek fel, és nem tudom hol vagyok. Este nem alszom el, reggel pedig ötkor fent vagyok. Viszont kiváló segítséget találtam az álmatlan órák eltöltésére. Megrendeltem az amazonról Rick Stein French Odyssey címû sorozatát dvd-n és néhány éjszaka alatt kivégeztem a kilenc részt. A hajnali derengésben nagyon jó nézni a Canal du Midi melletti fasorokat, miközben egy öreg bárka csorog végig a keskeny csatornán.

canalA kép innen van.

A Canal du Midi mellett készült képek miatt vettem meg tavaly Rick Stein szakácskönyvét. Már egyedül a kacsa konfit receptjéért érdemes volt, de van még benne számos jó ötlet. A filmsorozatban csupa házias, néhány alapanyagból álló becsületes ételt mutatnak be, a könyvet pedig kiegészítették néhány fancy recepttel is. Mindenesetre a sorozat befejezése után valami olyasmit kellett fõznöm, amiben kacsazsír van, belsõség, és még ráadásul valami mediterrán beütés is.

Csirkemájas tésztaragu (2 személyre):

1 fej vöröshagymát karikára vágunk. Forró serpenyõben kacsazsírt olvasztunk, és a hagymát kevés sóval puhára pároljuk benne kb.  10 perc alatt. Magasabbra vesszük az edény alatt a lángot, és hozzáadunk 25 dkg ...


Folytats a blogon ... ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/201...

sponsored links

Keres?s