Csirkemájas pizza
sponsored links
A VKF. 64. fordulójának háziasszonya a Bioporta blog írója, Nia. Neki köszönhetjük, hogy most "terítéken a pizza". Csirkemájjal még nem készítettem, de szerintem nagyon ízletes feltét.
Hozzávalók:
A feltéthez:
50 dkg csirkemáj
1 vöröshagyma
só, bors
2 db fõtt tojás
reszelt sajt
A csirkemájat és a hagymát apróra vágjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, és puhára pároljuk. Közben meghintjük sóval, és ízlés szerint fûszerezzük és készre sütjük.
A tésztához:
40 dkg finomliszt
1 dl tej
1 dl víz
1 evõkanál cukor
2 dkg élesztõ
1 evõkanál olaj
1 kávéskanál só
Az élesztõt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. A lisztet beleszitáljuk egy mély tálba, a közepébe beleöntjük az élesztõs tejet. Ezt a környezõ liszt kis részével összekeverjük, majd a többi lisztbõl kevéssel betakarjuk, és letakarva meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Kb. negyed óra után hozzáadjuk a sót és a vizet, majd jól elkeverjük. Cipót formálunk belõle, letakarjuk és kb. egy óra hosszat kelesztjük. Ha megkelt, átgyúrjuk, két cipóra osztjuk és kör alakúra kinyújtjuk.
Megkenjük ketchuppal (ha tehetjük, használjunk házi készítésût), oregánóval megszórjuk és ráhalmozzuk a csirkemájat és a tojásszeleteket, végül reszelt sajttal megszórjuk.
Ötlet: innen.
Megkenjük ketchuppal (ha tehetjük, használjunk házi készítésût), oregánóval megszórjuk és ráhalmozzuk a csirkemájat és a tojásszeleteket, végül reszelt sajttal megszórjuk.
Ötlet: innen.