Csirkemájas golyó bulgurral
sponsored links
Mostanában sokszor készítek ehhez hasonló "gombócokat" ebédre. Eddig inkább zöldségekkel és darált hússal kísérleteztem, de most kedvet kaptam ahhoz, hogy kipróbáljam, milyen lehet csirkemájból valami hasonlót kisütni. :D Szeretem az ilyen típusú ételeket, mert elég kiadósak, egyszerûek és jópofa, ahogy a kis gombócok ott üldögélnek a tányéron. :) A fûszerkeverék helyett használhatjuk kedvenc fûszereinket. A májhoz igen jól illik például a majoránna, kakukkfû, oregánó... Bevallom, elsõre én is mindig a majorannáért nyúlok a polcon, ha csirkemájat készítek. Most viszont úgy gondoltam újítok kicsit. :) Bátran variáljunk, mert igen jó dolgok "kerekednek" ki belõle. :D
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg bulgur
50 dkg csirkemáj
1 ek. pástétom fûszerkeverék
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
só
Továbbá:
zsemlemorzsa
- A bulgurt kétszeres mennyiségû vízben puhára fõzzük, leszûrjük.
- A csirkemájat megtisztítjuk, felkockázzuk, forró vízben 2-3 perc alatt elõfõzzük, majd leszûrjük.
- A bulgurt, a csirkemájat, a reszelt fokhagymával és a fûszerekkel együtt késes aprítóban összedolgozzuk. Belekeverjük a tojásokat.
- 10 perc pihentetés után a masszából ~4 cm átmérõjû gombócokat formázunk, melyeket zsemlemorzsába forgatunk, majd bõ, közepesen forró olajban minden oldalukat aranybarnára sütjük.
- Sült burgonyát és joghurtos salátát kínálunk mellé.