Csirkemájas golyó bulgurral

2017-09-10

sponsored links








 
Mostanában sokszor készítek ehhez hasonló "gombócokat" ebédre. Eddig inkább zöldségekkel és darált hússal kísérleteztem, de most kedvet kaptam ahhoz, hogy kipróbáljam, milyen lehet csirkemájból valami hasonlót kisütni. :D Szeretem az ilyen típusú ételeket, mert elég kiadósak, egyszerûek és jópofa, ahogy a kis gombócok ott üldögélnek a tányéron. :) A fûszerkeverék helyett használhatjuk kedvenc fûszereinket. A májhoz igen jól illik például a majoránna, kakukkfû, oregánó... Bevallom, elsõre én is mindig a majorannáért nyúlok a polcon, ha csirkemájat készítek. Most viszont úgy gondoltam újítok kicsit. :) Bátran variáljunk, mert igen jó dolgok "kerekednek" ki belõle. :D









Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg bulgur
50 dkg csirkemáj
1 ek. pástétom fûszerkeverék
2 gerezd fokhagyma
2 tojás


Továbbá:
zsemlemorzsa


  1. A bulgurt kétszeres mennyiségû vízben puhára fõzzük, leszûrjük. 
  2. A csirkemájat megtisztítjuk, felkockázzuk, forró vízben 2-3 perc alatt elõfõzzük, majd leszûrjük. 
  3. A bulgurt, a csirkemájat, a reszelt fokhagymával és a fûszerekkel együtt késes aprítóban összedolgozzuk. Belekeverjük a tojásokat. 
  4. 10 perc pihentetés után a masszából ~4 cm átmérõjû gombócokat formázunk, melyeket zsemlemorzsába forgatunk, majd bõ, közepesen forró olajban minden oldalukat aranybarnára sütjük. 
  5. Sült burgonyát és joghurtos salátát kínálunk mellé.













A receptet megtaláljátok a Kifõztük augusztusi számában is. :)

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s