Csirkemáj és csirkeszív pörkölt

2018-03-07

sponsored links





















Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
50 dkg csirkeszív
2 nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
zsír (én most kacsazsírt tettem)
2 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál gulyáskrém
1 teáskanál paradicsomsûrítmény
só, bors
majoranna, borsikafû
kevés csili (ízlés szerint)

A csirkeszíveket megmostam, kettévágtam.
A májat szintén megmostam és kisebb darabokra vágtam.
A hagymát apró kockákra vágtam.
A hagymát jó sok zsíron megpirítottam, utána rászórtam a pirospaprikát, összekevertem, hozzáadtam a csirkeszíveket és azt is megpirítottam kicsit, hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, gulyáskrémet, paradicsomsûrítményt, felöntöttem kevés vízzel. Enyhén megsóztam, borsoztam, kicsi majorannával és borsikafûvel ízesítettem még. Kb. fél órát pároltam, majd hozzáadtam a májat is, további kb. 30 perc alatt el is készült. Utánaízesítettem még sóval és kevés csilivel.
Nokedlivel és savanyúuborkával tálaltam.



Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2018/03/csirk...

sponsored links

Keres?s